Utflyttning

Det kan vara mycket att hålla reda på när när du ska flytta. Därför har vi här sammanställt en checklista för vad som är viktigt att tänka på för den lägenhet du lämnar.

Avflyttningsbesiktning

När en lägenhets sägs upp besiktigar vi den ganska omgående. Denna besiktning görs tillsammans med dig som hyresgäst för att stämma av lägenhetens skick. Tänk på att all utrustning som tillhör lägenheten som dörrar, hatthyllor, brandvarnare, gardinbeslag osv måste finnas i lägenheter vid besiktningen. Om du fått bruksanvisningar eller skötselanvisningar för lägenhetsutrustning lämnar du kvar dem i lägenheten till nästa hyresgäst. Parkettgolv och golv i badrum och kök får inte vara dolda av heltäckande mattor. Vid skador eller onormalt slitage på lägenheten kan du bli ersättningsskyldig.

Flyttstädning

Efter att din lägenhet är tömt för möbler måste den flyttstädas. Vi rekommendera att detta planeras väl då vi av erfarenhet vet att flyttstädning tar mycket tid. Skulle du ha ont om tid går det bra att anlita en städfirma. Tänk då på att även om du har anlitat hjälp till flyttstädningen, så är det du som hyresgäst som ändå är ansvarig för att städningen är väl utfört. Städningen ska godkännas av Vårgårda Bostäder innan du lämnar tillbaka alla dina nycklar. Vänligen se här vår checklista för flyttbesiktning.

Nycklar

Samtliga nycklar måste lämnas tillbaka när du flyttar. Har du beställt extra nycklar ska även de lämnas tillbaka. Alla nycklar till motorvärmare, förråd, tvättstuga och port ska åter till Vårgårda Bostäder och lämnas på vårat kontor. Nycklarna lämnas senast kl 12:00 första vardagen efter att hyreskontraktet gått ut, så som svensk hyreslag kräver.

Om inte samtliga nycklar lämnas in, eller om det saknas originalnycklar, behöver vi byta låscylinder. Det är du som flyttar som betalar för ny låscylinder. Att byta låscylinder kan kosta mycket, därför rekommenderar vi att ni ser över era nycklar innan utflyttningen.

Vattenfall

Det är du som flyttar som måste anmäla utflytt av ditt el abonnemang till Vattenfall.

Kontakta Vattenfall på vattenfall.se eller på telefon 020-82 00 00.

Adressändring

För att posten ska komma till din nya adress är det viktigt att du gör en flyttanmälan i god tid före flytten. Anmälan ska du först och främst göra till Skatteverket så att du får rätt folkbokföringsadress. Skatteverket sprider din nya adress till många myndigheter och företag. Önskar du eftersändning av övrig post är det viktigt att du också gör en flyttanmälan till Adressändring.

Kontakta:

• Skatteverket: skatteverket.se
• Adressändring: adressandring.se eller ring 020-97 98 99

Testbild Vardagsrum