Bo i Vårgårda

Bild på en man som tävlingscyklar på en landsväg i solnedgången

I Vårgårda är det invånarna som tillsammans bidrar till att skapa samhället.
Med ett aktivt föreningsliv är gemenskapen och tillfällen för mötesplatser alltid nära.

Vårgårda är orten som erbjuder det enkla vardagspusslet, miljöer rika på träningsmöjligheter och vackra naturområden.


Vi ger dig dig våra fem bästa skäl för att bo i Vårgårda:


1. En grön tillvaro

Vårgårda är omtalat för sina vackra skogar och gröna åkrar. Mellan ortens bostadsområden finns dessutom många picknickvänliga parker och lekplatser. Bada kan du göra både i Tångbadets utomhusbassäng och i kommunens många sjöar. De senare är även populära bland sportfiskare.


2. Gemenskap som stärker

Föreningslivet är starkt i Vårgårda. Dess stora engagemang skapar mötesplatser och händelser året om. Här är det lätt att hitta nya vänner oavsett om du går med i fotoklubben eller någon av de många idrottsföreningarna. På orten finns även en tradition av innovation och företagsnätverkande som driver utvecklingen framåt.


3. Ett nära centrum

Vårgårda är inte bara den trevliga orten. Det är dessutom den nära orten då allt kretsar kring centrum. Här bor du på gång- och cykelavstånd till och från jobbet, förskolan och skolan. Men även tätt inpå mataffärer, butiker, caféer och hämtmatsställen, liksom vårdcentral, simhall och träningsmöjligheter.


4. Händelser året om

Många känner till Vårgårda för flygfältet med fallskärmshoppning. Men orten står lika mycket för årligt återkommande naturfotofestivaler, cykellopp, hundutställningar, nostalgifestivaler och dragracingtävlingar. Dessutom hittar du så klart traditionella vår- och julmarknader ofta anordnat av ortens föreningsliv.


5. En kollektivresa från storstaden

Tack vare sitt läge mitt i Västsverige ligger Vårgårda på bekvämt avstånd från större städer. Du når Borås på 30 minuter samt både Göteborg och Skövde på omkring en timme med kollektivtrafik. Och genom ett enkelt byte kan tågen och bussarna från Vårgårda station vara en smidig start på din resa till Stockholm.