Betalning av hyra

Det finns enkla och trygga sätta att betala hyran på. Tryggheten är viktig för både dig som kund och för våra medarbetare. Därför tar vi av säkerhetsskäl inte emot kontanter på vårt kontor. Här nedanför kan du läsa om hur du kan betala din hyra hos oss.

BETALA VIA BANK ELLER INTERNETBANK

Om du betalar via bankgiro eller din internetbank, så använder du det inbetalningskort som kom med din hyresavi. Har du tappat bort hyresavin kan du gå in på MINA SIDOR där du kan se OCR-numret på aktuell hyresavi. Det går också bra att ringa kontoret så kan vi skicka dig en ny avi. Om du skriver ett eget inbetalningskort, är det viktigt att du du fyller i ditt namn, din adress och kontraktsnummer. Vidare måste mottagare, Vårgårda Bostäder AB, fyllas i och vårt bankgironummer 595 - 9127.

AUTOGIRO

Autogiro innebär att hyran dras automatisk från ditt bank- eller personkonto. Med autogiro kan du lita på att hyran alltid betalas i tid, även när du är bortrest. Det enda du måste komma ihåg är att se till att det finns pengar på ditt konto på förfallodagen (täckningskontroll sker dagen innan). Saknas det täckning, kommer inte hyran att dras från ditt konto. Det kommer inte att skickas någon hyresavi. För att se hyresavin kan du logga in på MINA SIDOR. Pengarnas dras alltid sista bankdagen i månaden.

E-FAKTURA

E-faktura beställer du via din internetbank. Du kan välja att lägga in dig själv som betalare, även om det inte är du som är hyresgäst. Det underlättar om du till exempel vill vara den som betalar en anhörigs hyra. Om du väljer att betala genom e-faktura kommer avin direkt till internetbanken med alla uppgifter ifyllda. Fakturan behöver godkännas varje månad.