Husdjur blir som familjemedlemmar som man bär ett särskilt ansvar för. Som hyresgäst får du gärna ha husdjur i våra bostäder men ansvaret för ditt husdjur är alltid ditt. Det bär du både om djuret är inne eller befinner sig utomhus. Det är viktigt att ditt husdjur inte stör eller är till obehag för dina grannar. Vi ber därför alla djurägare att tänka på följande:

Pälsdjur

  • En hund skall alltid vara kopplad inom bostadsområdet och när den rastas måste du alltid plocka upp efter den om den bajsar. Ha därför alltid med bajspåsar när du är ute med din hund. Tänk också på att din hund inte får skälla högt och länge varken inom- eller utomhus, då det kan upplevas som störande för dina grannar.
  • En katt får inte förorena sandlådor, gräsmattor och rabatter. Du måste därför ha kattlåda till din katt i din bostad. Har du uteplats kan det vara smart att ha en kattlåda även där. Kattsanden slänger du väl paketerad i hushållssoporna.
  • Visa alltid hänsyn till dina grannar med pälsallergi. Var därför noggrann med att rengöra maskinerna och torktumlarfiltret i tvättstugan från eventuella rester av djurhår.Läs om lagen gällande tillsyn av katter och hundar; Läs lagen här