Nycklar & lås

Bildtext saknas

Nycklar till din bostad, allmänna utrymmen, förråd och eventuellt garage får du av vår hyresvärd den dagen ditt hyreskontrakt börjar gälla. Det är hyresgästen som själv bär ansvaret för sina nycklar.


Extra nycklar

Våra nycklar är spärrade för kopiering. Extra nycklar går att beställa hos Vårgårda Bostäder. Kostnaderna för extra nycklar är det hyresgästen som betalar. Kontakta vår uthyrare för frågor och orderläggning av nycklar.


Borttappade nycklar

Har du tappat en eller flera nycklar måste du kontakta Vårgårda Bostäder kontor och ett låsbyte bör göras. Det är hyresgästen som betalar för låsbyte.


Låsöppning

Behöver du hjälp med låsöppningen ringer du till Säkerhetstjänst i Väst på jourtelefon 0322 - 703 20. Låsöppning görs endast åt kontraktsinnehavare. Legitimationskontroll kommer att utföras på plats. Kostnad för låsöppning bekostas av hyresgästen själv.

 

Vid utflyttning

När du flyttar från din bostad måste du återlämna alla nycklar, även de extra nycklar du själv har bekostat. Om det fattas en nyckel kommer ett låsbyte att ske. Det är utflyttande hyresgäst som betalar för låsbytet. Nycklarna lämnas på Vårgårda Bostäders kontor senast kl 12.00 den dagen ditt kontrakt upphör.


Nyckelbricka

I många utav våra hus använder vi en nyckelbricka. Den sitter integrerad på din iLOQ-husnyckel och används för att öppna entrédörrar, källardörrar, tvättstuga och miljöhus.