MILJÖSMARTA HYRESHUS MED UNIK ENERGILÖSNING


BACKGÅRDSGATANS NYA HYRESHUS

På Backgårdsgatan 1-11 renoveras husen från miljonprogrammet för att husens ålder kräver det. Men upprustningen görs också för att vi vill kunna erbjuda våra hyresgäster ett miljösmart boende med en högre boendestandard. De sex flerfamiljshusen är de första i hela Sverige som utrustas med en unik energilösning som gör husen självförsörjande på värme och varmvatten.

Solpanelerna på taket och energilager gör att vi kan ta tillvara på solens energi. Genom en innovativ lösning med vätgas kan överskottsenergin på sommaren och våren sparas undan även till vinterns mörka månader. Lösningen ger varmvatten och värme i lägenheterna samt el till ventilationen, hissar och belysning i de gemensamma trapphusen året om.

Den unika satsningen på solceller och energilagring knyter väl an till innovationskraften i Vårgårda men också till Vårgårda Bostäders stora omtanke om miljön. Som hyresgäst står du för den egna elförbrukningen i din lägenhet genom ett vanligt el abonnemang. Det är bara en av dina möjligheter att vara med och påverka vår totala miljöpåverkan på Backgårdsgatan
1-11. Genom att bland annat källsortera och vara rädd om ditt boende både inne och utomhus, bidrar du till att öka våra hållbara insatser. Vårgårda Bostäder arbetar ständigt aktivt med miljöfrågor, men det är först tillsammans med er hyresgäster som vi kan skapa hållbarhet på riktigt.

Se när vår tidigare VD Jan Thorsson visar SVT nyheter vårt nya miljösmarta hus på Backgårdsgatan; Vårgårda Bostäder i SVT.

 

SÅ FUNGERAR ENERGILÖSNINGEN

Vill du veta mera om hur den unika energilösningen fungerar? Nilsson Energy är det som har tagit fram och levererat vår unika energilösning. Se gärna deras film som beskriver energilösningen; Vätgas & Solceller.