VINNARE I NATURVÅRDSVERKETS MILJÖMÅLSPRIS

Vårgårda Bostäder har vunnit Naturvårdsverkets miljömålspris i kategorin "Mod och tempo".

Juryn presenterade idag vinnarna i de tre olika kategorierna "Uthållighet och långsiktighet", "Mod och tempo" och "Årets inspiratörer". I varje kategori har nominerats tre kandidater och förutom Vårgårda Bostäder i kategorin Mod och tempo var det Nudie Jeans och Fridays för Future. På grund av Coronapandemin ägde presentationen av vinnarna rum vid ett webbsänt evenemang. Vårgårda Bostäders styrelseordförande Mikaela Engström fanns med på länk och fick möjlighet att hålla ett tacktal för priset.

Vi är naturligtvis oerhört stolta över att ha fått det här priset och hoppas nu att alla kvarvarande tillstånd kan erhållas så att vi kan föra projektet i hamn fullt ut. Initiativtagaren till projektet, tidigare vd Jan Thorsson har genom sitt engagemang drivit projektet till där vi står idag och är naturligtvis den största anledningen till vi nu fått priset.  

Juryns motivering

För att ställa om till ett hållbart samhälle krävs föregångare med mod och initiativkraft att göra det ingen annan har gjort förut. Genom att våga utforska nya kombinationer av fossilfri teknik på ett innovativt och unikt sätt, bryter denna organisation ny mark och visar vägen för andra i sin bransch. Om andra följer deras exempel finns enorm potential att förändra klimatpåverkan i befintlig bebyggelse.

Se de nominerade i kategorin "Mod och tempo" här


 

KONTORETS ÖPPETTIDER

UNDER RÅDANDE PANDEMI
 BOKA TID FÖR BESÖK
RING VÄXEL 0322-28 58 40

 

 

 

VÅRGÅRDA BOSTÄDER AB
BOX 174, 447 24 VÅRGÅRDA (postadr)
STOCKHOLMSVÄGEN 13, 447 31 VÅRGÅRDA

0322 - 28 58 40
info@vargardabostader.se